Sosyal Yardım Hizmetleri
Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi
Dijital Kitap
Sanal Tur
Vatandaş Anketi
İnegöl’de yemek kültürünün vazgeçilmezlerinden biri olan İnegöl Köftesi, tüm Türkiye’de zevkle yenen bir köfte türüdür.1892’de Bulgaristan’ın Filibe eyaletinin Pazarcık ilçesinden İnegöl’e gelen Mustafa Efendi (Besler), aynı yıl eski Bursa - Ankara yolundaki dükkanda köfteciliğe başlamıştır.
Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi İnegöl simidi, pekmez, susam ve unun karışımından oluşan nefis bir yiyecektir.
İnegöl’ün muhtelif caddelerinde helvacılık mesleğini sürdüren aileler mevcuttur. Özellikle Ramazan aylarının vazgeçilmez tatlısı olan helva, İnegöl halkı tarafından yoğun şekilde tüketilmektedir.
Lokanta kültürünü günümüzde en iyi yaşayan şehirlerden biri olan İnegöl, zengin mutfak kültürünün örneklerini bu mütevazı işletmelerde ve köfteci dükkanlarında halkın damak keyfine sunmaktadır. Bu lezzetlerden biri de Sütlü Kadayıf Tatlısı’dır.
İnegöl köftesinin yanında vazgeçilmez içecek konumunda olan üzüm şırası, birçok esnaf tarafından elde üretilmektedir.
Uludağ’ın yaylalarında yöreye özgü bir bitki- baharat olan cıbrıka, İnegöl’de halk tarafından da en çok tercih edilen baharat çeşididir.
Verimli İnegöl ovasının sunmuş olduğu ürün çeşitliliği ve göçlerle zenginleşen kültürel doku İnegöl mutfak kültürünün çeşitlenmesinde ve şekillenmesinde önemli bir rol oynamıştır.