İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi 715 1010

• 12.10.2021

ÇED RAPORU

- D U Y U R U -

Bursa İli, İnegöl İlçesi, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, tapunun 101 Ada, 151.000 m2’lik alan üzerinde Starwood Orman Ürünleri San. A.Ş. Hamzabey Şubesi tarafından gerçekleştirilmesi planlanan “MDF Üretimi İle MDF Üretiminde Kullanılacak Kimyasal (Formaldehit-UFC-Tutkal) Üretim Tesisi” projesi için, 25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 16. maddesi uyarınca, Nilçem Çevre Dan. Müh. Hiz. İnş. Taah.San. ve Tic. Ltd. Şti.' ne hazırlatılan Proje Tanıtım Dosyası, ilgi (a) başvuru ile Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gönderilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince, “MDF Üretimi İle MDF Üretiminde Kullanılacak Kimyasal (Formaldehit-UFC-Tutkal) Üretim Tesisi” projesine, Valiliğimizce (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) 20.09.2021 tarih ve E-2021366 sayılı “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verilmiştir.

Kamuoyuna duyurulur.

BURSA VALİLİĞİ